Partiële prothese

De partiële prothese / frames ook wel plaat- of frameprothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen.

Waarom een partiële prothese van TP van Hooff?

Jarenlange ervaring
Alleen de beste kwaliteit
Behandeling op maat
Vakkundig en deskundig

Een partiële prothese ofwel plaat- of frameprothese

Wilt u ook een goed uitziende partiële prothese? Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze zorgen wij voor dé perfecte plaat- of frameprothese. Heeft u al een prothese? Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen last hebben van hun plaat of frameprothese. Wij zorgen ervoor dat we u op een goede manier daarin begeleiden.  Neem vandaag nog contact met ons op indien u een afspraak wenst te maken.

Plaatprothese

Een plaatprothese is een passende oplossing op het moment waarop de conditie van een of meer tanden of kiezen het niet meer toe laat om het te behouden. De plaatprothese is een gedeeltelijke prothese die bestaat uit een tandvleeskleurige kunstharsplaat waarin kunsttanden en/of kiezen zijn verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen. Een (eerste) plaatprothese is een grote verandering. Uw gebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken en een plaatprothese is een hele verandering in het mondgevoel. Wij zorgen ervoor dat we u op een goede manier daarin begeleiden. Wij helpen u graag met deze grote stap.

Frameprothese

Bij verlies van enkele tanden of kiezen naast elkaar is een frameprothese een passende oplossing. Deze gedeeltelijke prothese bestaat uit een metalen basis van metaal (het frame) met daarop de tandvleeskleurige prothese van kunsthars met aangebrachte kunsttanden. Het frame wordt bevestigd op de overgebleven tanden of kiezen. Ook een frameprothese is een uitneembare voorziening. Ook een (eerste) frameprothese heeft veel impact op het mondgevoel en daar willen wij u met een behandelplan op maat graag in begeleiden.

Controle van uw partiële prothese

Het belangrijk om uw prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Wij raden u ook aan om dit elk halfjaar te doen, ook al voelt alles goed. Na enkele jaren zal de kaak slinken. Doordat de kaak slinkt heeft de partiële prothese steeds minder houvast. Hoe meer de prothese op de kaak beweegt, hoe meer de kans is op pijnplekken en hoe sneller de kaak zal slinken. Maak daarom bij ons ook uw vervolgafspraak.

FAQ items aan het laden...

Aanpassing of vervanging

Door de veranderende kaak zal uw partiële prothese na verloop van tijd aangepast moeten worden. Bij rebasing wordt aan de binnenzijde van de prothese een voering aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees. Bij afgesleten tanden en kiezen en / of het onjuist raken van de tanden en kiezen tijdens het kauwen is algehele vervanging de juiste oplossing. Het tijdig aanpassen of vervangen van de partiële prothese voorkomt overmatig slinken van de kaak, pijnklachten aan het tandvlees en kaakgewrichtsklachten.

Reparatie prothese

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als er een of meerdere tanden van uw prothese zijn gebroken, als de prothese is gescheurd of als de prothese helemaal gebroken is. Bij Tandprothetische praktijk van Hooff proberen wij het probleem vast te stellen zodat een herhaling kan worden voorkomen en uiteraard repareren wij uw prothese.

Ook een afspraak maken voor een partiele prothese bij tandprothetische praktijk van Hooff?

Bekijk onze vestigingen

Bel nu

023 542 24 00 – Haarlem

023 529 32 95 – Heemstede